Η αστυνομία που ερευνά την εξαφάνιση το 2007 της μικρής Βρετανής Μαντλίν Μακάν σφράγισε μία θαμνώδη περιοχή στο τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας απ΄όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν σε ηλικία τριών ετών, μετέδωσε σήμερα το BBC.

Οι αστυνομικοί σφράγισαν με τις ειδικές αυτοκόλλητες ταινίες την περιοχή στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ του Αλγκάρβε στη νότια Πορτογαλία.

Οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν τον Μάιο ότι οι έρευνες που διήρκεσαν επτά χρόνια οδεύουν προς μία "ουσιαστική φάση επιχειρησιακής δραστηριότητας".

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα που νοίκιαζε η οικογένειά της στην Πράια ντα Λουζ τον Μάιο του 2007 ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους τους σε γειτονικό εστιατόριο προκαλώντας ευρεία επιχείρηση αναζήτησής της ανά τον κόσμο και πρωτοσέλιδα στο διεθνή Τύπο.

Παρά την παγκόσμια έκταση που προσέλαβε η υπόθεση, η τύχη της Μαντλίν παραμένει άγνωστη.

Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε την επανεξέταση της υπόθεσης το 2011, ύστερα από προτροπή του ίδιου του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον μετά τις εκκλήσεις από τους γονείς της Μαντλίν, και στη συνέχεια τη διενέργεια δικής της έρευνας από την οποία προέκυψαν κάποια νέα στοιχεία.

Η βρετανική αστυνομία αναμένεται να χρησιμοποιήσει ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και "ραντάρ που εισχωρούν στο έδαφος" αναζητώντας ενδείξεις φρεσκοσκαμμένου χώματος.

Η συγκεκριμένη περιοχή που σφράγισαν έχει έκταση περίπου ίση με τρία γήπεδα ποδοσφαίρου και περιβάλλεται από διαμερίσματα και επαύλεις, πολλές εκ των οποίων εξοχικές.

Πάντως, ένας 77χρονος ο οποίος κατοικεί κοντά στην περιοχή τα τελευταία 13 χρόνια χαρακτήρισε "γελοίες" τις νέες αυτές έρευνες μιλώντας στο BBC. "Η αστυνομία έχει έρθει εδώ και στο παρελθόν. Όλοι βοηθήσαμε στις έρευνες στην περιοχή τρεις ή τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν. Βγάζω τον σκύλο μου βόλτα εδώ καθημερινά και κανέναν δεν είδα να σκάβει τρύπες", είπε ο άνθρωπος αυτός ζητώντας να μην κατονομαστεί.