Επιμέλεια : Γιώργος Ποριώτης

Πόσες φορές δεν χτυπάμε ρυθμικά τα γόνατά του παντελονιού μας, όταν περιμένουμε κάτι ή απλά για να σκεφθούμε κάποιο αγαπημένο μας ρυθμό;

Αυτή ήταν και η αρχική ιδέα, που οδήγησε στην σύλληψη της ιδέας του “μουσικού παντελονιού”, δηλαδή ενός παντελονιού που μπορεί, να αναπαράγει μουσικούς ήχους, ανάλογα με τον ρυθμό που χτυπήσαμε το χέρι μας πάνω του.

Ο εφευρέτης του “μουσικού παντελονιού”, είναι ένας 17χρονος μαθητής από την Βρετανία, ο Assem Mishra, ο οποίος περήφανα παρουσίασε την πρωτότυπο ιδέα του τον διαγωνισμό Young Engineer of Great Britain.

Επίσης όπως αποκάλυψε ο εφευρέτης, το “μουσικό παντελόνι” είναι τεχνολογικά εξελιγμένο και μπορεί να αναπαράγει ήχους με υψηλή πιστότητα, ενώ μόνο μονότονο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακουστικά,αφού μέσα στις επιλογές που προσφέρει είναι τα εφέ ήχου : Hi hat, μπάσο, kick και κύμβαλο.

Επιπλέον ο εξοπλισμός, που είναι απαραίτητος για να λειτουργήσει αυτή η συσκευή, χωράει σε μία μαθητική τσάντα πλάτης και εύκολα μπορεί να συνδεθεί με το “μουσικό παντελόνι”και με αυτό τον τρόπο, μπορούμε πλέον να φέρνουμε τον ρυθμό της αγαπημένης μας μουσικής, όπου και να βρισκόμαστε.