ΗΠΑ: Η Ρωσία αφήνει να περνούν αντάρτες προς την Ουκρανία

ΗΠΑ: Η Ρωσία αφήνει να περνούν αντάρτες προς την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι διαθέτουν «αποδείξεις» ότι η Μόσχα εξακολουθεί να επιτρέπει σε «μαχητές» και «όπλα» να περνούν στην ανατολική Ουκρανία, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ ρωσόφιλων αυτονομιστών και του ουκρανικού στρατού.

«Υπάρχουν αποδείξεις ότι η Ρωσία εξακολουθεί να επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία όπλων, πόρων και μαχητών μέσω των συνόρων της» με την Ουκρανία, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζέικομπ Λιου σε ομιλία του από την Ουάσινγκτον.

«Οι προθέσεις του (ρώσου) προέδρου (Βλαντιμίρ) Πούτιν δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες», υπογράμμισε ο Λιου.

Ο αμερικανός υπουργός εκτίμησε επίσης ότι οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση σε πρόσωπα του στενού κύκλου του Πούτιν μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία επέτρεψαν να αποδυναμωθεί η ρωσική οικονομία και να «αποθαρρυνθεί» η Μόσχα να εξαπολύσει μια στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

«Η ρωσική οικονομία αποκόπτεται ολοένα και περισσότερο από το διεθνές οικονομικό σύστημα», επεσήμανε ο Λιου, προσθέτοντας ότι οι «παράπλευρες απώλειες» για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία ήταν «περιορισμένες».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο