Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους 15 που έχει επιβεβαιωθεί ότι προσβλήθηκαν από τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα στην Σιέρα Λεόνε σε διάστημα μιας εβδομάδας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Την περασμένη Παρασκευή καταγράφηκε ο πέμπτος θάνατος από τότε που ανακοινώθηκε το ξέσπασμα της νόσου στην χώρα, στις 26 Μαΐου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Γιάγια Τούνις.

"Έχουμε τώρα 36 ύποπτα κρούσματα, εκ των οποίων τα 15 έχουν επιβεβαιωθεί", πρόσθεσε.

Προηγούμενος απολογισμός των αρχών που δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή γνωστοποιούσε 4 θανάτους και 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τρεις από τους πέντε ασθενείς που έχουν πεθάνει από τις 26 Μαΐου από τον Έμπολα νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Οι άλλοι δύο βρισκόντουσαν μεταξύ τεσσάρων ασθενών, τους οποίους οι γονείς τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν ένα ιατρικό κέντρο για να τους οδηγήσουν πίσω στο χωριό τους και να τους παρασχεθεί εκεί μια παραδοσιακή θεραπεία.

Η Σιέρα Λεόνε ανακοίνωσε στις 26 Μαΐου το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα στην χώρα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι λαμβάνει τα μέτρα που χρειάζονται για να αποφευχθεί μια μετάδοση αυτής της ιδιαίτερα μολυσματικής νόσου, η οποία έχει προκαλέσει σχεδόν 100 θανάτους από τον Ιανουάριο στην γειτονική Γουινέα.