Την πρόσκληση μιας προσκείμενης στο κόμμα του τουρκικής οργάνωσης στην Αυστρία, να μεταβεί στη Βιέννη μέσα στον Ιούνιο και να μιλήσει σε εκδήλωσή της λέγεται ότι έχει αποδεχθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως δήλωσε σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα "Έστεραϊχ" ο πρόεδρος της "Ένωσης Ευρωπαίων-Τούρκων Δημοκρατών" στην Αυστρία, Αμπντουραμάν Καραγιατσίλι, ο Τούρκος πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση για τον εορτασμό της δεκάτης επετείου από την ίδρυση της Ένωσης, και τώρα αναμένεται μόνον η ανακοίνωση της ημερομηνίας της επίσκεψής του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πιθανότερη ημερομηνία για την επίσκεψη είναι η 28η Ιουνίου, ενώ θεωρείται βέβαιο πως η ομιλία του Ερντογάν στους οπαδούς του στην αυστριακή πρωτεύουσα θα γίνει εντός του Ιουνίου. Ως ο τόπος πραγματοποίησης της εκδήλωσης εξετάζεται η "Στατχάλε", το “Στάδιο Χάπελ" ή οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης της Βιέννης.

Όπως επισημαίνει η "Έστεραϊχ" ο Ερντογάν χρειάζεται τις ψήφους των Τούρκων του εξωτερικού για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Αυγούστου, για τις οποίες επίκειται η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και, ως εκ τούτου, μεγάλες διοργανώσεις, όπως πρόσφατα εκείνη στην Κολωνία καθώς και η αναμενόμενη στη Βιέννη, θεωρούνται απαραίτητες για την κινητοποίηση των οπαδών του, τη στιγμή μάλιστα που στην Αυστρία ζουν σήμερα πάνω από 114.000 Τούρκοι υπήκοοι.