Πιθανή μια προεκλογική επίσκεψη του Ερντογάν στην Αυστρία

Πιθανή μια προεκλογική επίσκεψη του Ερντογάν στην Αυστρία

Την πρόσκληση μιας προσκείμενης στο κόμμα του τουρκικής οργάνωσης στην Αυστρία, να μεταβεί στη Βιέννη μέσα στον Ιούνιο και να μιλήσει σε εκδήλωσή της λέγεται ότι έχει αποδεχθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως δήλωσε σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα "Έστεραϊχ" ο πρόεδρος της "Ένωσης Ευρωπαίων-Τούρκων Δημοκρατών" στην Αυστρία, Αμπντουραμάν Καραγιατσίλι, ο Τούρκος πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση για τον εορτασμό της δεκάτης επετείου από την ίδρυση της Ένωσης, και τώρα αναμένεται μόνον η ανακοίνωση της ημερομηνίας της επίσκεψής του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πιθανότερη ημερομηνία για την επίσκεψη είναι η 28η Ιουνίου, ενώ θεωρείται βέβαιο πως η ομιλία του Ερντογάν στους οπαδούς του στην αυστριακή πρωτεύουσα θα γίνει εντός του Ιουνίου. Ως ο τόπος πραγματοποίησης της εκδήλωσης εξετάζεται η "Στατχάλε", το “Στάδιο Χάπελ" ή οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης της Βιέννης.

Όπως επισημαίνει η "Έστεραϊχ" ο Ερντογάν χρειάζεται τις ψήφους των Τούρκων του εξωτερικού για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Αυγούστου, για τις οποίες επίκειται η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και, ως εκ τούτου, μεγάλες διοργανώσεις, όπως πρόσφατα εκείνη στην Κολωνία καθώς και η αναμενόμενη στη Βιέννη, θεωρούνται απαραίτητες για την κινητοποίηση των οπαδών του, τη στιγμή μάλιστα που στην Αυστρία ζουν σήμερα πάνω από 114.000 Τούρκοι υπήκοοι.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο