Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από βλήματα όλμων που ερρίφθησαν στην πόλη Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης του Ιράκ.

Από τις επιθέσεις, 36 ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Sumaria, επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου του Γενικού Νοσοκομείου της Φαλούτζα, Αχμέντ αλ Σαμί.

Σουνιτές αντάρτες, κυρίως μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIL), κατέχουν από τον Ιανουάριο τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της Φαλούτζα και άλλων περιοχών στο δυτικό τμήμα του Ιράκ.

Η περιοχή έχει πληγεί από συχνές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον πρωθυπουργό Νουρί αλ-Μαλίκι και των ανταρτών και υπάρχουν πολλές αναφορές για θανάτους αμάχων εξαιτίας βομβαρδισμών που έχουν πραγματοποιηθεί στην πόλη.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, η οποία συντάχθηκε από στοιχεία που παραχώρησε η ιρακινή κυβέρνηση, τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή αλ-Ανμπάρ εξαιτίας των συγκρούσεων. Τουλάχιστον 8.860 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα μέσα στο 2013.

TAGS