Δύο συλλήψεις για τις υποκλοπές προσωπικοτήτων στην Βρετανία


Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν δύο άνδρες για την υπόθεση των υποκλοπών προσωπικοτήτων από την εφημερίδα News of the World, το μεγαλύτερο ταμπλόιντ της Βρετανίας η οποία ανήκει στον Ρούπερτ Μέρντοχ.

"Δύο άνδρες ηλικίες 50 και 42 ετών συνελήφθησαν αφού παρουσιάστηκαν οικειοθελώς σε αστυνομικό τμήμα του νοτιοδυτικού Λονδίνου", ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για την ταυτότητα των συλληφθέντων, όμως σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian πρόκειται για τον Ίαν Έντμονσον, έναν αρχισυντάκτη της News of the World ο οποίος είχε απολυθεί τον Ιανουάριο με την κατηγορία ότι είχε πάρει μέρος στις τηλεφωνικές υποκλοπές χιλιάδων προσωπικοτήτων. Ο άλλος συλληφθείς είναι ο Νέβιλ Θέρμπερκ, ρεπόρτερ της ίδια εφημερίδας, σύμφωνα πάντα με την Guardian.

Το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών ξέσπασε το Νοέμβριο του 2005 και η News of the World κατηγορείται ότι υπέκλεψε τηλεφωνικά μηνύματα πολλών μελών της βασιλικής οικογένειας, πολιτικών καθώς και διασημοτήτων.

Εξαιτίας αυτής της υπόθεσης παραιτήθηκε τον Ιανουάριο ο Άντι Κόλσον διευθυντής επικοινωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ το 2007 φυλακίστηκε ο συντάκτης της εφημερίδας που ήταν υπεύθυνος για το βασιλικό ρεπορτάζ.

Η News of the World διαβεβαίωσε ότι υποκλοπές δεν έγιναν παρά σε μεμονωμένες περιπτώσεις, όμως πρώην υπάλληλοί της δηλώνουν ότι επρόκειτο για μία διαδεδομένη πρακτική.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο