Επιμέλεια : Ποριώτης Γιώργος

Η παλαιότερη τηλεόραση στον κόσμο πρόκειται να δημοπρατηθεί στο Λονδίνο και η τιμή εκκίνησης ανέρχεται σε 5.700 ευρώ, ενώ φήμες θέλουν να ανήκει στον Βρετανό θρυλικό πράκτορα 007.

Αναφέρεται ότι η πρώτη τηλεόραση στον κόσμο κατασκευάστηκε από τον Marconi το 1936 και διαθέτει οθόνη 12 ιντσών, ενώ το κουτί της είναι κατασκευασμένο από ξύλο μαόνι.

Αυτή η συσκευή που κλείνει 75 χρόνια ζωής χρησιμοποιεί καθρέπτη για την προβολή των εικόνων, ενώ οι τηλεοράσεις της προπολεμικής εποχής είναι λιγότερες από τα βιολιά Στραντιβάριους , που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επίσης για να κατασκευαστεί η πρώτη τηλεόραση στον κόσμο επιστρατεύθηκε τεχνολογία, από την μυστική έρευνα των Βρετανών για την κατασκευή ραντάρ.

Τέλος η συσκευή μπορεί να είναι παλιά αλλά λειτουργεί τέλεια και το 30% των εξαρτημάτων της, έχει αντικατασταθεί από αυθεντικά ανταλλακτικά, ενώ ο κωδικός κατασκευής της τηλεόρασης είναι H 1007 και η μυθολογία θέλει η τηλεόραση αυτή να ανήκει στον James Bond , από τον συνδυασμό των αριθμών 1.000 και 007.