Στη Γαλλία αναμένεται σήμερα η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β' για να συμμετάσχει τους εορτασμούς των 70 χρόνων από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία

Η βασίλισσα συνοδεύεται από τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο και θα πραγματοποιήσουν το ταξίδι στη γειτονική χώρα με τραίνο. 

Στο Παρίσι πρόκειται να την υποδεχθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, και θα παραθέσει προς τιμήν της τελετή στην Αψίδα του Θριάμβου. 

Η βασίλισσα και ο Ολάντ θα διασχίσουν στη συνέχεια με μια λιμουζίνα τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παρουσία 146 ιππέων της προεδρικής φρουράς.

Ακολούθως προβλέπεται να έχουν μια συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο. Η τελευταία συνάντηση της Ελισάβετ με τον γάλλο πρόεδρο είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2012, όταν είχε προσκαλέσει τον Ολάντ στα ανάκτορα του Γουίνδσορ με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το βράδυ η βασίλισσα και ο σύζυγός της θα παραστούν σε ένα επίσημο δείπνο στο μέγαρο των Ηλυσίων στο οποίο έχουν προσκληθεί περίπου 240 προσωπικότητες.

Στην τελετή για της 70η επετείου από την απόβαση των συμμάχων στη Νορμανδία το 1944 αναμένεται να παραστούν έξι εκπρόσωποι της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Στο πλευρό της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου θα είναι ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, όπως και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ.