Πρωτοφανές για τα δεδομένα του Καναδά ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η αστυνομία της χώρας τις τελευταίες ώρες έπειτα από την εν ψυχρό δολοφονία τριών αστυνομικών και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Το περιστατικό που έλαβε χώρα στην ανατολική πόλη Μόνκτον, θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο για τη χώρα, με την αστυνομία να λαμβάνει τα αντίστοιχα μέτρα: Αποκλείστηκε μία τεράστια περιοχή, προειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ περιπολίες πραγματοποιεί ένα τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας και ένα ελικόπτερο, για να εντοπιστεί ένας 24χρονος που θεωρείται ύποπτος. 

Σχολεία και κυβερνητικά γραφεία έκλεισαν σ' αυτή τη μικρή πόλη των 70.000 κατοίκων στην επαρχία του Νιού Μπρούνσγουικ, στην ανατολική ακτή του Καναδά. Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να μην αναφέρουν στο Twitter τις θέσεις των αστυνομικών, επειδή μπορεί έτσι να βοηθούν τον ένοπλο.

Τα μαζικά φονικά είναι σχετικά σπάνια στον Καναδά, ο οποίος έχει αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή απ' ό,τι οι ΗΠΑ, και πολλοί είναι οι Καναδοί που εκφράζουν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τη θλίψη τους για τους φόνους αυτούς.

Ο τελευταίος μαζικός φόνος καναδών αστυνομικών είχε σημειωθεί το 2005 στο Μάγιερθορπ στη δυτική επαρχία της Αλμπέρτα, όταν ένας ένοπλος είχε σκοτώσει τέσσερις αστυνομικούς και στη συνέχεια είχε αυτοκτονήσει. Οι απώλειες αυτές ήταν οι μεγαλύτερες που έχει υποστεί η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία μέσα σε μία ημέρα εδώ και 100 χρόνια.