Ο άνδρας που φέρεται ότι ευθύνεται για το φόνο τριών αστυνομικών και τον τραυματισμό ακόμη δύο την Τετάρτη συνελήφθη στο Μόνκτον του ανατολικού Καναδά το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτη μάρτυρα.

Μια κάτοικος, η Μισέλ Τιμποντό περιέγραψε μιλώντας στο CTV, πρώτο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, ότι είδε επίλεκτες ομάδες της καναδικής αστυνομίας να συλλαμβάνουν τον ύποπτο που βρισκόταν πίσω από το σπίτι της. "Είμαι τελειωμένος" φώναξε ο 24χρονος ενώ παραδιδόταν στους αστυνομικούς, διηγήθηκε η Τιμποντό.

Ο Τζάστιν Μπουρκ συνελήφθη από την καναδική αστυνομία μόλις δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (00.10΄τοπική ώρα/07.10’ ώρα Ελλάδος σήμερα) στο Μόνκτον. Κρατείται από την αστυνομία, έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η καναδική αστυνομία.

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν ένα νεαρό άνδρα από το Νιου Μπράνσγουικ, την ανατολική αυτή επαρχία στις ακτές του Ατλαντικού.

Σχολεία και κυβερνητικές υπηρεσίες παρέμεναν κλειστά μετά την πολύνεκρη επίθεση.

Έπειτα από ανθρωποκυνηγητό τουλάχιστον 30 ωρών σε περίμετρο 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε κατοικημένη και δασώδη περιοχή αυτής της μεγάλης πόλης, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι του βόρειου Μόνκτον μπορούν τώρα να βγουν από τις κατοικίες τους όπου παρέμεναν κλειδωμένοι, μετά το φόνο των τριών αστυνομικών στις 19.30’ το βράδυ της Τετάρτης.

Ο άνδρας παραδόθηκε τελικά στους κομάντος της καναδικής αστυνομίας, οι οποίοι τον είχαν περικυκλώσει, χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Η αστυνομία αφαίρεσε τα οδοφράγματα με τα οποία είχε αποκλείσει δρόμους στη διάρκεια της επιχείρησης για τον εντοπισμό του άνδρα. Μπορώ να συγχαρώ την καναδική αστυνομία για την αποστολή της, πόσο μάλλον που οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες, δήλωσε ο δήμαρχος του Μόνκτον Ζορζ Λεμπλάν.

Ήταν η πλέον πολύνεκρη επίθεση εναντίον της καναδικής αστυνομίας μετά το θάνατο τεσσάρων αστυνομικών από τα -πυρά ενόπλου σε αγρόκτημα στη δυτική επαρχία Αλμπέρτα το 2005.