Νέα αιματηρή επίθεση μετρά το Αφγανιστάν, με δύο νεκρούς και 16 τραυματίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Δύο βόμβες εξερράγησαν έξω από ξενοδοχείο της δυτικής Καμπούλ, όπου ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ πραγματοποιούσε προεκλογική συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το αυτοκίνητό του και να τραυματιστούν οι σωματοφύλακές του, δήλωσε σήμερα ο ίδιος ο υποψήφιος.

"Καθώς έφευγα από τη συγκέντρωση του Λαϊκού Κόμματος Ισλαμικής Ενότητας, βόμβα που είχε τοποθετηθεί στον δρόμο έπληξε το αυτοκίνητό μου το οποίο και καταστράφηκε", είπε ο Αμπντουλάχ σε άλλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα.

Αυτή είναι η πρώτη σοβαρή επίθεση που σημειώνεται στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη χώρα, οκτώ μέρες πριν από τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών κατά τον οποίο θα αναμετρηθούν ο Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, ο οποίος κατέλαβε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο με το 45% των ψήφων, και ο Ασράφ Γάνι, ο οποίος συγκέντρωσε το 31,6%.

Οι Ταλιμπάν έχουν απειλήσει με νέες επιθέσεις για να εμποδίσουν τη διεξαγωγή τους, προειδοποιώντας τους ψηφοφόρους να μην προσέλθουν στις κάλπες διότι εάν το πράξουν θα θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Οι εκλογές αυτές θα αναδείξουν τον διάδοχο του Χαμίντ Καρζάι, του μόνου πολιτικού ο οποίος κυβέρνησε στο Αφγανιστάν μετά την πτώση των Ταλιμπάν το 2001, αφού το αφγανικό Σύνταγμα ορίζει ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στο αξίωμα.
Οι δύο υποψήφιοι που θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο είναι αμφότεροι πρώην υπουργοί του Καρζάι.