Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τέσσερις εργάτες σκοτώθηκαν στην έκρηξη στο Κόσοβο καθώς και ότι αναμένεται μία ακόμη έκρηξη και γι αυτό έχουν ληφθεί μέτρα για την εκκένωση του θερμοηλεκτρικού σταθμού. Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό RTK ότι εξερράγη φιάλη αερίου και ζήτησε να μην δημιουργείται πανικός.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο στην Πρίστινα επιβεβαιώθηκε ότι μεταφέρθηκαν 13 τραυματίες, οι οποίοι είναι εκτός κινδύνου. Από το τμήμα πρώτων βοηθειών αναφέρθηκε ότι οι τραυματίες φέρουν εγκαύματα.

Ο Έντμοντ Νουλιέσι, διευθυντής υπηρεσιών στην ενεργειακή εταιρεία του Κοσόβου, εξήγησε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στη μονάδα ηλεκτρόλυσης και προκλήθηκε ισχυρή έκρηξη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Radio Free Europe στην Πρίστινα.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αισθητή στην Πρίστινα και τρόμαξε τους κατοίκους του Όμπιλιτς, οι οποίοι κάνουν λόγο για ζημιές σε σπίτια και διαμερίσματα.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους προς την κατεύθυνση της πόλης.

“Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, αλλά η ζώνη κινδύνου έχει απομονωθεί. Όλες οι ειδικές ομάδες είναι έτοιμες. Απομακρύνθηκαν οι εργάτες. Είμαι εδώ με τον υπουργό Φαντίλ Ισμαϊλι και με τους εργάτες, είμαστε όλοι εδώ για να βοηθήσουμε στη διάσωση των ανθρώπων” ανέφερε ο κ. Θάτσι ο οποίος λόγω της έκρηξης στο θερμοηλεκτρικό σταθμό ανέβαλε τις προεκλογικές δραστηριότητες ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.