Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συνάντησε τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια συνάντηση που σημαδεύτηκε από την... αμηχανία.

Η κυρία Μέρκελ είπε στον πρόεδρο της Ρωσίας κατά τις συνομιλίες που είχαν σήμερα ότι η Ρωσία έχει «μεγάλη ευθύνη» να βοηθήσει για να έρθει η ειρήνη στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη γερμανίδα κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Στη συζήτηση αυτή, η καγκελάριος εξέφρασε την άποψη ότι τώρα, μετά τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο χρόνος για να υπάρξει σταθεροποίηση, ιδιαίτερα στην ανατολική Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

Παράλληλα, προσθεσε ότι «και στη συζήτηση αυτή χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να υπενθυμίσει στη Ρωσία τη μεγάλη ευθύνη της», πρόσθεσε.

Η Μέρκελ συνάντησε τον Πούτιν σ' ένα ξενοδοχείο της Ντοβίλ, στη Γαλλία, στο περιθώριο των εορτασμών της 70ης επετείου της Απόβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία, με τις εικόνες να αποτυπώνουν το μεταξύ τους κλίμα.