current views are: 1

6 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση16:39

Μαχητής έως το τέλος: Το έσκασε από το γηροκομείο για να βρεθεί στη Νορμανδία

Η απόβαση της Νορμανδίας έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των στρατιωτών που συμμετείχαν και επέζησαν.

Δημοσίευση 16:39’
αρθρο-newpost

Η απόβαση της Νορμανδίας έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των στρατιωτών που συμμετείχαν και επέζησαν.

Η απόβαση της Νορμανδίας έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των στρατιωτών που συμμετείχαν και επέζησαν.

Οι βετεράνοι της επικής μάχης τιμούν όπως μπορούν την επέτειο της απόβασης, και φροντίζουν να βρίσκονται στον τόπο που αποβιβάστηκαν το 1944, με… κάθε τρόπο. Κυριολεκτικά!

Και ένας 89χρονος βρετανός απέδειξε ότι το μαχητικό πνεύμα όσων πολέμησαν στη Νορμανδία δεν ξεθώριασε όσες δεκαετίες και εάν περάσουν: Το έσκασε από το γηροκομείο, πέρασε τη Μάγχη και τελικά κατάφερε να συναντήσει τους συναγωνιστές του!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Telegraph, ο 89χρονος, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα αγνόησε τις εντολές των νοσηλευτών του για να βρεθεί, με κάθε κόστος, στο πλευρό των παλιών συντρόφων του.

Το έσκασε από το γηροκομείο το πρωί της Πέμπτης παίρνοντας μαζί του, κρυμμένα στο αδιάβροχό του, τα μετάλλια με τα οποία είχε τιμηθεί. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ένα λεωφορείο με άλλους βετεράνους το οποίο είχε προορισμό το Ουιστρεάμ της Νορμανδίας.

Το προσωπικό του οίκου ευγηρίας του Χόουβ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, ενημέρωσε τις αρχές νωρίς το απόγευμα για την εξαφάνιση του ηλικιωμένου. Η αστυνομία του Σάσεξ ερεύνησε όλη την περιοχή, έψαξε στα νοσοκομεία, στις εταιρείες μεταφορών και στις πιάτσες των ταξί, χωρίς να βρει ούτε ίχνος του ατρόμητου 89χρονου.

Ο «δραπέτης» εντοπίστηκε ωστόσο το ίδιο βράδυ στην απέναντι πλευρά της Μάγχης, σώος και ασφαλής ανάμεσα στους συναγωνιστές του, στη Νορμανδία. Ένας άλλος βετεράνος τηλεφώνησε στον οίκο ευγηρίας και διαβεβαίωσε ότι ο πεισματάρης παππούς ήταν καλά και ότι θα επέστρεφε μόλις ολοκληρώνονταν οι εορτασμοί για την επέτειο.


σχετικα αρθρα