Ο υπάλληλος του Εβραϊκού Μουσείου των Βρυξελλών που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ένας ένοπλος πριν από δύο εβδομάδες υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, ανεβάζοντας στους τέσσερις τον αριθμό των θυμάτων, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

Ο 25χρονος Αλεξάντρ Στρενς άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί στις 24 Μαΐου. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Ο Στρενς είχε προσληφθεί στο Μουσείο το 2013 και ήταν υπάλληλος επί της υποδοχής, υπεύθυνος για την επικοινωνία με το κοινό.

Μια Γαλλίδα εθελόντρια και ένα ζευγάρι Ισραηλινών τουριστών σκοτώθηκαν επίσης στην επίθεση αυτή.

Ο φερόμενος ως δράστης, ο Γαλλοαλγερινός Μεχντί Νεμούς, συνελήφθη στις 30 Μαΐου κοντά στη Μασσαλία, όπου έφτασε με το αυτοκίνητό του μέσω του Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Κρατείται προσωρινά και αρνήθηκε να εκδοθεί στο Βέλγιο για να δικαστεί εκεί.

Στις αποσκευές του βρέθηκαν ένα ρεβόλβερ, ένα Καλάσνικοφ και πολλά πυρομαχικά.

Οι έρευνες για την υπόθεση αυτή συνεχίζονται, τόσο στη Γαλλία όσο και στο Βέλγιο, κυρίως για να διαπιστωθεί αν ο 29χρονος Νεμούς έδρασε πράγματι μόνος, όπως εικάζουν μέχρι στιγμής οι αρχές των δύο χωρών.