Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το κυνήγι των μελών της μουσουλμανικής αδελφότητας στην Αίγυπτο, δύο μόλις ημέρες πριν την ορκωμοσία του Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Σήμερα η αστυνομία συνέλαβε 15 υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι σε μία κίνηση που για πολλούς αποτελεί δείγμα γραφής για τις προθέσεις του νέου προέδρου της Αιγύπτου.

Οι συλληφθέντες φέρονται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις στις δημόσιες εκδηλώσεις για την εκλογική νίκη του Σίσι, ανέφερε στον ιστότοπό της η κυβερνητική εφημερίδα αλ Αχράμ. Όλοι τους συνελήφθησαν στην Αλεξάνδρεια.

Χιλιάδες υποστηρικτές του Μόρσι έχουν συλληφθεί μετά την ανατροπή του από τον στρατό, τον περασμένο Ιούλιο. Ο Αλ Σίσι, που πρωτοστάτησε στην ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου, θα ορκιστεί την Κυριακή στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο. Το Κάιρο έχει προσκαλέσει πολλούς ηγέτες χωρών στην τελετή αυτή, μεταξύ των οποίων και τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί. Αναμένεται επίσης να παραβρεθούν οι ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ και του Μπαχρέιν, των χωρών που έχουν στηρίξει την Αίγυπτο οικονομικά στην μετά τον Μόρσι εποχή.

Ο Αλ Σίσι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Μάιο με ποσοστό σχεδόν 97%.

Σήμερα, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος του Ισραήλ του τηλεφώνησαν για να τον συγχαρούν για τη νίκη του και να του επισημάνουν τη σημασία μιας καλής σχέσης μεταξύ των χωρών τους. Ούτε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ούτε και ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες είχαν μιλήσει με τον Μόρσι στο παρελθόν.

Από το γραφείο του Πέρες εκδόθηκε μια ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται ότι «ο πρόεδρος Σίσι ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πέρες για τα θερμά του λόγια».