Σφοδρές μάχες έφεραν σήμερα για δεύτερη διαδοχική ημέρα αντιμέτωπους στη Μοσσούλη (βόρειο Ιράκ) την ιρακινή αστυνομία και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 59 άνθρωποι, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Τουλάχιστον «21 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και ενόπλους του ΙΚΙΛ σε μια συνοικία της δυτικής Μοσούλης, ενώ 38 μέλη του ΙΚΙΛ έχασαν τη ζωή τους σε μάχες σε άλλους τομείς της πόλης» πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας. Ο απολογισμός αυτός επιβεβαιώθηκε από ιατρική πηγή.

Εδώ και 48 ώρες η μεγάλη πόλη του βόρειου Ιράκ είναι το θέατρο συγκρούσεων μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και εξεγερμένων του ΙΚΙΛ, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων στη χώρα. Χθες, Παρασκευή, τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν εκεί και οι συγκρούσεις και οι βομβαρισμοί συνεχίσθηκαν στη διάρκεια της νύχτας.

 

Παράλληλα στο Ραμάντι, στη δυτική επαρχία Αλ-Άνμπαρ, τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ κατέλαβαν το πανεπιστήμιο του Ραμάντι και συνέλαβαν ομήρους φοιτητές και καθηγητές. Οι ειδικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επίθεση για να τους απελευθερώσουν.