current views are: 4

8 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση15:39

Η «επίκληση του Θεού για την ειρήνη» στο Βατικανό

Στις 19:00 (ώρα Ιταλίας) αναμένεται να ξεκινήσει η «επίκληση του Θεού για την ειρήνη» στο Βατικανό.

Δημοσίευση 15:39’
αρθρο-newpost

Στις 19:00 (ώρα Ιταλίας) αναμένεται να ξεκινήσει η «επίκληση του Θεού για την ειρήνη» στο Βατικανό.

Στις 19:00 (ώρα Ιταλίας) αναμένεται να ξεκινήσει η «επίκληση του Θεού για την ειρήνη» στο Βατικανό.

Ο πάπας Φραγκίσκος μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς πρόκειται να προσευχηθούν για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, μια πολύπαθη περιοχή του πλανήτη.

Πηγές της Αγίας Έδρας διευκρινίζουν πάντως ότι δεν πρόκειται για συλλείτουργο ή για κοινή θρησκευτική τελετή.

Στις 18:15 αναμενόταν να αφιχθεί στο Βατικανό ο πρόεδρος του Ισραήλ και μετά από ένα τέταρτο εκείνος της παλαιστινιακής αρχής.

Θα τους υποδεχθούν ο Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην είσοδο του οίκου «Σάντα Μάρτα», όπου διαμένει μόνιμα ο ποντίφικας και φιλοξενείται ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Έπειτα από μια σύντομη συνομιλία, οι πρόεδροι Πέρες και Αμπάς και οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες θα μεταβούν στον χώρο της προσευχής. Πρόκειται για μια έκταση με γρασίδι σε σχήμα τριγώνου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κτήριο των μουσείων του Βατικανού.

Το επίσημο πρόγραμμα αναφέρει επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί πρώτα μια εβραϊκή, αμέσως μετά μια χριστιανική και, τέλος, μια μουσουλμανική προσευχή. Οι γλώσσες που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν είναι τα εβραϊκά, τα αραβικά και τα αγγλικά.

Οι συμμετέχοντες θα ευχαριστήσουν τον Κύριο για την πλάση, θα προβάλουν αίτημα συγχώρεσης και, τέλος, θα προσευχηθούν υπέρ της ειρήνης.

Κατά την ολοκλήρωση της τελετής αναμένεται να πάρουν σύντομα τον λόγο ο πάπας Φραγκίσκος και οι πρόεδροι Σιμόν Πέρες και Μαχμούντ Αμπάς.

Στην συνέχεια αναμένεται να φυτευτεί ένα δέντρο ελιάς, ως σύμβολο ειρήνης, ενώ, πριν την αναχώρηση των δυο πολιτικών ηγετών από το Βατικανό έχει προγραμματισθεί μια εκτενέστερη συνομιλία τους, κεκλεισμένων των θυρών, με τον Ποντίφικα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάπας Φραγκίσκος γευμάτισε μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον οίκο «Σάντα Μάρτα», κάτι που δεν προβλεπόταν στο αρχικό πρόγραμμα της ημέρας.

Την σημερινή πρωτοβουλία αναμένεται, τέλος, να παρακολουθήσει και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.


σχετικα αρθρα