Ιταλία: Ένα εκατ. ευρώ για το Twitter και το Facebook της προέδρου της Βουλής

Ιταλία: Ένα εκατ. ευρώ για το Twitter και το Facebook της προέδρου της Βουλής

Ακόμα και ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, ενέδωσε στη δυτική μόδα των τόπων κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας «ναι» στο Twitter, επομένως, και η ιταλική προεδρία του κοινοβουλίου δεν θα μπορούσε να μην έχει λογαριασμούς στα δημοφιλή social media.

Ωστόσο, η είδηση ότι η πρόεδρος της Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, δαπανά ένα εκατ. ευρώ για το γραφείο Τύπου της και δη για το προσωπικό που χειρίζεται τους λογαριασμούς της στο Twitter και το Facebook έχει προκαλέσει σάλο στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το περιοδικό Panorama που έκανε τους υπολογισμούς, η Μπολντρίνι δαπανά αυτό το εξωπραγματικό ποσό σε λογαριασμούς της σε Facebook, Twitter, Instagram, Google+ και YouTube, τους οποίους διαχειρίζονται επτά υπάλληλοι, οι οποίοι αμείβονται ετησίως με 943.000 ευρώ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο γραφείου Τύπου της προέδρου της Βουλής εργάζονται 32 επιπλέον άνθρωποι, οι μισθοί των οποίων δεν αποκαλύπτονται από το περιοδικό.

Όλα αυτά, την ώρα που η Μπολντρίνι συγκεντρώνει 170.000 likes στο Facebook και περίπου 224.000 followers στο Twitter, με αποτέλεσμα να είναι η έβδομη πολιτικός με τους περισσότερους διαδικτυακούς φίλους και η πρώτη ανάμεσα στις γυναίκες της ιταλικής πολιτικής. 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο