Ένας βομβιστής-καμικάζι των Ταλιμπάν έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε ένα φυλάκιο ελέγχου του στρατού στο βορειοδυτικό Πακιστάν με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τέσσερις στρατιωτικοί και να τραυματιστούν άλλοι επτά, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις.

«Τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια επίθεση σε ένα σημείο ελέγχου στο Βόρειο Ουαζιριστάν», ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού του Πακιστάν.

Η επίθεση σημειώθηκε μερικές ώρες αφού οι δυνάμεις ασφαλείας τερμάτισαν την πολιορκία εξτρεμιστών στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Καράτσι.

Το Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν (TTP) ανέλαβε την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι τις εξαπέλυσε για να εκδικηθεί τους θανάτους «αθώων» μελών φυλών σε αεροπορικές επιδρομές τον περασμένο μήνα.

«Ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί», δήλωσε εξάλλου ένας αξιωματικός του στρατού στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η επίθεση η οποία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο διεθνές αεροδρόμιο Τζίνα στο νότιο Καράτσι και οι αυξανόμενες επιθέσεις σε θέσεις του στρατού τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ουσιαστικά εκμηδενίσει τις προοπτικές να αρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους πακιστανούς Ταλιμπάν και την κυβέρνηση.

Τον Μάιο, οι ένοπλες δυνάμεις άρχισαν την πρώτη τους μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εναντίον των Ταλιμπάν εδώ και χρόνια, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, μετά την αποτυχία των επανειλημμένων προσπαθειών να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες.

Οι διαφωνίες για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί η ένοπλη εξέγερση των πακιστανών Ταλιμπάν έχουν επιδεινώσει τις σχέσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ και τον στρατό, η ηγεσία του οποίου πιέζει συνεχώς να αρχίσει μια ολομέτωπη επίθεση.