«Ένδειξη τιμής» αποτελούν για την εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Ψάκι οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον της από κρατικά μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας. 

Η Τζένιφερ Ψάκι, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην έκφραση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, δέχεται πολλές λεκτικές και άλλου είδους προσωπικές επιθέσεις από τα κρατικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης και από τους φιλικά προσκείμενους στο Κρεμλίνο σχολιαστές ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι προσωπικές επιθέσεις κατά της Ψάκι περιελάμβαναν φωτομοντάζ σε φωτογραφίες της, διάφορες απεικονίσεις της σε κινούμενα σχέδια, σατιρικές αναφορές και μονταρισμένα βίντεο.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Ψάκι είπε ότι οι επιθέσεις αυτές ήταν μέρος μιας ρωσικής προσπάθειας δυσφήμισης αμερικανών αξιωματούχων διότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν μια ισχυρή και δημοκρατική Ουκρανία, μαζί με την πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας και του ουκρανικού λαού». «Θα το πάρω ως ένδειξη τιμής. Θα πω ότι είμαι σε μια καλή παρέα γιατί είμαι μόνο μια από τους πολλούς αμερικανούς αξιωματούχους, ειδικά γυναίκες ... τους οποίους στοχεύει η ρωσική μηχανή προπαγάνδας» ανέφερε η Ψάκι στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για την αντίδρασή της σε αυτές τις επιθέσεις. «Νομίζω ότι είναι ... μια αρκετά σαφής ένδειξη ότι δεν έχουν την αλήθεια με το μέρος τους» πρόσθεσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ρωσικές επιθέσεις κατά της Ψάκι έρχονται εν μέσω των ολοένα και πιο τεταμένων σχέσεων μεταξύ των πρώην αντιπάλων την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, ιδίως μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία τον περασμένο Μάρτιο.