Οι δύο πρώτοι πολιτικοί γάμοι θα τελεστούν στον χώρο του ανακαινισμένου Ζωολογικού Πάρκου της Λεμεσού, την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιουλίου.

Όπως γράφει το kathimerini.com.cy πρόκειται για δύο ζευγάρια κτηνιάτρων από την Τσεχία, τον Μίχαλ Μτάσεκ και τη Λούσι Βαγνέροβα, όπως και τον Ρίτσαρντ Μάσεκ και την Ανέτα Νονισεντλάκοβα, που αποφάσισαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου, πραγματοποιώντας από κοινού την τελετή στον ιδιαίτερα προσφιλή κι επαγγελματικό για εκείνους χώρο του Δημοσίου Κήπου. 

Ο γάμος που θα τελεστεί από τον αντιδήμαρχο Λεμεσού κ. Σάββα Στούπα θα περιλάβει πολλά έθιμα του κυπριακού παραδοσιακού γάμου Τα ζευγάρια θα μεταφερθούν με άμαξα από το παλιό λιμάνι στον Κήπο, συνοδευόμενοι από βρακοφόρους κύπριους μουσικούς και χορευτές.

Στην τελετή θα παραστεί κι εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Τσέχικης Δημοκρατίας. Μετά την γαμήλια τελετή, που ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής , θα ακολουθήσει δεξίωση με κυπριακά εδέσματα και κουμανταρία, με πρόγραμμα χορού από παραδοσιακό κυπριακό συγκρότημα.