Συνεχίζουν τις αιματηρές τους επιθέσεις στη βορειοανατολική Νιγηρία οι ακραίοι ισλαμιστές αντάρτες της Μπόκο Χαράμ σπέρνοντας τον τρόμο σε χωριά και εκκλησίες της περιοχής. 

Ένοπλοι άνδρες, με στρατιωτικές στολές, επιτέθηκαν την Δευτέρα το βράδυ στα χωριά Τόχια και Ουορότζιν -τα οποία απέχουν περίπου 13 χιλιόμετρα από την πόλη Τσίμποκ, στην πολιτεία Μπόρνο- όπου άνοιξαν πυρ εναντίον των πολιτών, πυρπόλησαν σπίτια και λεηλάτησαν καταστήματα.

«Οι επιτιθέμενοι ανήκουν στην Μπόκο Χαράμ και έφτασαν γύρω στις 19:00 (21:00 ώρα Ελλάδος)», δήλωσε ο Ζαμάνι Έμα, ένας από τους τοπικούς επικεφαλής του Τόχια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Άνοιξαν πυρ εναντίον των δύο χωριών και έριξαν βόμβες μολότοφ στα σπίτια, αναγκάζοντάς μας να τα εγκαταλείψουμε», εξήγησε.

«Όταν επιστρέψαμε το επόμενο πρωί, βρήκαμε πέντε πτώματα και έναν αριθμό σπιτιών που καιγόταν και έλειπαν όλα τα αποθέματά μας σε τρόφιμα», συνέχισε.

Οι μαχητές πήραν επίσης την Δευτέρα τον έλεγχο των χωριών Μπιίτα και Ίζγκε, τα οποία βρίσκονται επίσης στην ίδια περιοχή, σε επίθεση που εξαπέλυσαν σε αντίποινα για επιχείρηση του στρατού, δήλωσε ένας κάτοικος μιας γειτονικής τοποθεσίας.

Ο στρατός της χώρας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι σκότωσε περίπου 50 ενόπλους στο Μπιίτα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα ο στρατός στην πολιτεία Ανταμάουα, η οποία αντιμετωπίζει επίσης συχνά επιδρομές της Μπόκο Χαράμ, έκλεισε σήμερα όλους τους χώρους που προγραμμάτιζαν να παρουσιάζουν σε απευθείας μετάδοση τους αγώνες του Μουντιάλ, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην προστασία των φιλάθλων από επιθέσεις μαχητών.

Ένα κύμα επιθέσεων σε τέτοιους χώρους στην Αφρική έχει εντείνει τους φόβους ότι οργανώσεις ενόπλων μπορεί να βάλουν στόχο τους φιλάθλους που θα συγκεντρώνονται σε τέτοια κέντρα για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ.