Ο δεύτερος στην ιεραρχία της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας Guardia di Finanza, στρατηγός Βίτο Μπάρντι, ενέχεται σε έρευνα για υπεξαίρεση, η οποία διεξάγεται από την εισαγγελία της Νάπολης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, σε βάρος του Μπάρντι έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για πιθανό χρηματισμό, ο οποίος αποσκοπούσε στο να δρομολογηθούν και να καταλήξουν με συγκεκριμένο -«ευνοϊκό» τρόπο- φορολογικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν έφοδοι στο γραφείο του στη Ρώμη, ενώ η όλη επιχείρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Στο πλαίσιο της ίδιας πάντα έρευνας, συνελήφθη ο επικεφαλής της οικονομικής αστυνομίας του Λιβόρνο, Φάμπιο Μάσιμο Μεντέλα, ο οποίος φέρεται να χρηματίσθηκε με ένα εκατομμύριο ευρώ για να «βοηθήσει εταιρίες φιλικών του προσώπων», όπως γράφει στην διαδικτυακή έκδοσή της η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Ο συγκεκριμένος χρηματισμός, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και όπως προέκυψε έως τώρα από τις έρευνες, φέρεται να συνεχίσθηκε από το 2006 μέχρι το 2012.

Το νέο αυτό σκάνδαλο ξεσπά λίγες ημέρες μετά την έρευνα για εκτεταμένη διαφθορά, η οποία οδήγησε στην έκδοση τριάντα πέντε ενταλμάτων σύλληψης στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας για υπεξαιρέσεις και χρηματισμούς στα πλαίσια της διαδικασίας κατασκευής των αντιπλημμυρικών φραγμάτων της Γαληνοτάτης.

Και στην υπόθεση αυτή ενέχεται απόστρατος στρατηγός της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.