Τέσσερα μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ έχασαν την Τετάρτη τη ζωή τους όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στην πόλη Αγκουελχόκ στα βόρεια του Μάλι, δήλωσαν διπλωματικές πηγές και πηγές του ΟΗΕ.

Δύο πηγές ανέφεραν ότι τέσσερα μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ σκοτώθηκαν από την επίθεση, ενώ έτερος αξιωματούχος υποστήριξε ότι στους νεκρούς περιλαμβάνονταν στρατιώτες από το Μάλι που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη.

«Ο μέχρι τώρα αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε τέσσερις νεκρούς και τέσσερις τραυματίες, ενώ μερικοί από αυτούς αν όχι όλοι είναι κυανόκρανοι», ανέφερε στο Reuters πηγή της ειρηνευτικής επιχείρησης του ΟΗΕ στο Μάλι, η οποία δεν κατονομάζεται.

Μέχρι στιγμής, η αποστολή του ΟΗΕ, γνωστή και ως MINUSMA, δεν έχει προβεί σε κάποιο σχετικό σχόλιο, ενώ δεν έχει γίνει σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από την έκρηξη.

Ο ΟΗΕ και οι διεθνείς εταίροι του Μάλι επιδιώκουν να διασώσουν την ειρηνευτική διαδικασία στη χώρα, μετά την αναζωπύρωση των συγκρούσεων τον περασμένο μήνα μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών Τουαρέγκ.