Την αποκαλούν "Κόκκινη Ιλντα" όχι μόνο για το χρώμα των μαλλιών της, αλλά και για την αδιαλλαξία και την επιμονή της. Είναι η Μαρίλντα Μποκασίνι, η δικαστής που μαζί με δυο εισαγγελείς συναδέλφους της διεξήγαγε την έρευνα που οδήγησε στη δίκη "Ρούμπιγκέιτ" κατά του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Γεννημένη στη Νάπολη το 1949, η Ιλντα Μποκασίνι που αποφεύγει τους δημοσιογράφους όπως ο... διάβολος το λιβάνι, εφήρμοσε στην υπόθεση "Ρούμπιγκέιτ", στην οποία ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για εκπόρνευση ανηλίκου και κατάχρηση εξουσίας, τις μεθόδους στις οποίες οφείλει ως δικαστής τις επιτυχίες της στον αγώνα κατά της μαφίας.

Η Ιλντα Μποκασίνι συγκέντρωσε με μεγάλη υπομονή χιλιάδες έγγραφα που αποδεικνύουν, σύμφωνα με την εισαγγελία, ότι ο Μπερλουσκόνι πλήρωσε για τις σεξουαλικές υπηρεσίες της την Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, όταν ακόμα ήταν ανήλικη και ότι άσκησε πιέσεις στην αστυνομία του Μιλάνου να την αφήσει ελεύθερη μετά τη σύλληψή της για κλοπή, τον Μάιο του 2010.

Η Ιλντα Μποκασίνι, η οποία μπορεί να καυχιέται για την 30χρονη και πλέον πείρα της, είναι γνωστή στους δικαστικούς κύκλους ως μια δικαστής "σοβαρή, έντιμη και με έντονη προσωπικότητα", ενώ τη θεωρούν "πολεμική μηχανή" για τις ανακριτικές της τεχνικές.

Στενή φίλη του του δικαστή και διώκτη της σικελικής μαφίας Τζιοβάνι Φαλκόνε, ο οποίος δολοφονήθηκε από την Κόζα Νόστρα το 1992, η Ιλντα Μποκασίνο μεταβαίνει αμέσως μετά στη Σικελία και ζητεί ν΄αναλάβει την υπόθεση.

Μέσα σε ένα μόλις χρόνο συλλαμβάνεται ο Τότο Ριίνα, αρχηγός της σικελικής μαφίας, η οποία έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Φαλκόνε, καθώς και του δικαστή συμβόλου του αγώνα κατά της Κόζα Νόστρα Πάολο Μπορσελίνο.

Ο 81χρονος Ριίνα, ο επωνομαζόμενος "το Κτήνος" για την αγριότητά του, εκτίει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας του Μιλάνου μια από τις 18 ποινές σε ισόβια που τού έχουν επιβληθεί.

Οι δρόμοι της "Κόκκινης Ιλντα" και του Μπερλουσκόνι διασταυρώνονται για πρώτη φορά στην αρχή της καριέρας της πρώτης, όταν αναλαμβάνει την έρευνα που αφορούσε τη διείσδυση της μαφίας στις επιχειρήσεις στη βόρεια Ιταλία και τη πιθανή χρήση παράνομου χρήματος για τη δημιουργία της συνοικίας Milano 2, από την οποία ο Καβαλιέρε άρχισε την επιχειρηματική του καριέρα.

Υστερα από τρία χρόνια στη Σικελία, η "Κόκκινη Ιλντα" επιστρέφει στο Μιλάνο και ρίχνεται με τα μούτρα στην έρευνα "Καθαρά Χέρια", για τη διαφθορά και την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Στα τέλη του 1994, ο επικεφαλής της έρευνας αυτής, ο φημισμένος για τον αγώνα του κατά της μαφίας δικαστής Αντόνιο Ντι Πιέτρο αποχωρεί για να ασχοληθεί με την πολιτική. Στη θέση αυτή τον αντικαθστά η "Κόκκινη Ιλντα".

Η Ιλντα Μποκασίνι είναι η κατηγορούσα αρχή στη δίκη του Τσέζαρε Πρεβίτι, δικηγόρου και φίλου του Μπερλουσκόνι που καταδικάσθηκε και από τον οποίο αφαιρέθηκε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Πρόσφατα η Ιλντα Μποκασίνι ανέλαβε επίσης έρευνα για την τρομοκρατία, κυρίως για τις νέες Ερυθρές Ταξιαρχίες.

Η Ιλντα Μποκασίνι έγινε τελευταία στόχος επιθέσεων από εφημερίδες προσκείμενες στον Μπερλουσκόνι, όπως η Il Giornale, η οποία δημοσίευσε φωτογραφίες από το 1982 που δείχνουν τη δικαστή να φιλάει δημοσιογράφο της άκρας αριστεράς.

Ο Μπερλουσκόνι ισχυρίζεται ότι διώκεται συχνά από πολιτικούς του αντιπάλους "στρατευμένους στην αριστερά".