Στον χθεσινό δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα αναφέρθηκαν τα σημερινά πρωινά δελτία ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας,

ενώ σχετική είδηση με τίτλο "Οι Σοσιαλιστές κερδίζουν παρά το πρόγραμμα λιτότητας" δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα "Κουρίρ", με τις άλλες εφημερίδες της χώρας να μην έχουν προλάβει τα αποτελέσματα καθώς οι πρωινές εκδόσεις τους κυκλοφορούν ήδη νωρίς το βράδυ της προηγούμενης ημέρας.

Στα σημερινά δελτία ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας τονιζόταν πως οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές εξήλθαν νικητές από το χθεσινό δεύτερο γύρο των ελληνικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, των οποίων το αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποτίμησε ως εντολή των πολιτών προς την κυβέρνηση να συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία.

Αναφερόταν ακόμη ότι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα του κ. Παπανδρέου μπόρεσε να κατακτήσει για πρώτη φορά έπειτα από 24 χρόνια το Δημαρχείο της Αθήνας και ο υποψήφιός του Γιώργος Καμίνης κέρδισε με σχεδόν 52% το δεύτερο γύρο ενώ ο μέχρι τώρα δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης παραδέχτηκε την ήττα του και συνεχάρη τον αντίπαλό του.

Επιπλέον, αναφέρουν ότι οι Σοσιαλιστές κέρδισαν την αναμέτρηση για τον Περιφερειάρχη της πολυπληθέστερης περιφέρειας της Αττικής, στην οποία ζουν σχεδόν 40% των Ελλήνων και ο υποψήφιός τους, Γιάννης Σγουρός, προηγείτο με 52,5% μετά την καταμέτρηση του 60% των ψηφοδελτίων.

Στην είδηση της εφημερίδας "Κουρίρ" αναφέρεται πως οι κυβερνώντες στην Ελλάδα Σοσιαλιστές είναι οι νικητές των ελληνικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, οι οποίες θεωρήθηκαν ως δοκιμασία για το κυβερνών κόμμα ενόψει της σκληρής πολιτικής λιτότητας στην Ελλάδα.

Παρατίθεται δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι "οι πολίτες μας έδειξαν πως πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία".