Σε θάλαμο αποκατάστασης θα μεταφερθεί από τη μονάδα εντατικής όπου νοσηλεύεται ο Μίκαελ Σουμάχερ, όπως αναφέρουν διεθνή δημοσίευματα. 

Βέβαια, το επίπεδο προόδου που έχει σημειώσει ο 25χρονος πρώην πρωταθλητής της Formula 1 παραμένει αμφίβολο, ενώ δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα.

Η νέα είδηση έρχεται τέσσερις μήνες μετά την ανακοίνωση των γιατρών για την προσπάθεια αφύπνισης από το τεχνητό κώμα που είχε μπει μετά το ατύχημά του κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις, στις 29 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε πως αν επρόκειτο να ξυπνήσει, θα το είχε ήδη κάνει.

Στην πτέρυγα αποκατάστασης, θα συνεχίσει να λαμβάνει την ίδια θεραπεία που περιλαμβάνει καθημερινό μασάζ για τόνωση των μυών, αλλά οι γιατροί δεν αναμένουν σημαντικές βελτιώσεις – τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα – στην κατάστασή του.

Την ίδια ώρα, η Abendzeitung του Μονάχου, επικαλούμενη ανώνυμες ιατρικές πηγές, ανέφερε πως ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1 έχει ήδη μετακινηθεί σε άλλη πτέρυγα εντός του νοσοκομείου.

Η οικογένεια του πρωταθλητή και η εκπρόσωπός του μίλησαν για τελευταία φορά για την κατάσταση της υγείας του στα μέσα Απριλίου, δηλώνοντας πως ο Γερμανός άσος της Formula 1 «έχει στιγμές αφύπνισης και συνείδησης».

Ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά πριν από περίπου πέντε μήνες, κάνοντας σκι στις πλαγιές  της Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων.