Οι πληροφορίες για παρουσία ρωσικών τεθωρακισμένων σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας κινητοποίησαν το ΝΑΤΟ, το οποίο κάνει λόγο για σοβαρή κλιμάκωση της κρίσης. 

«Ανησυχώ για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι φιλορωσικές ένοπλες ομάδες αποκτούν βαρέα όπλα από τη Ρωσία, περιλαμβανομένων ρωσικών αρμάτων μάχης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γγ του Οργανισμούς Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Έχουμε δει πληροφορίες ότι ρωσικά άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα ενδέχεται να έχουν περάσει τα σύνορα (και να έχουν εισέλθει) στην ανατολική Ουκρανία. Αν αυτές οι αναφορές επιβεβαιωθούν, αυτό θα αποτελεί μια σοβαρή κλιμάκωση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ράσμουσεν επιπλέον επισήμανε:«εξακολουθώ να καλώ τη Ρωσία να ολοκληρώσει την απομάκρυνση των στρατιωτικών της δυνάμεων από τη μεθόριο, να σταματήσει την εισροή όπλων (στην ανατολική Ουκρανία) και να αποκηρύξει τη βία».

Το Κίεβο κατηγόρησε χθες Πέμπτη τη Μόσχα ότι επέτρεψε στους αυτονομιστές αντάρτες να περάσουν τρία άρματα μάχης και άλλα στρατιωτικά οχήματα από τα σύνορά της στο εσωτερικό της ανατολικής Ουκρανίας με στόχο να πολεμήσουν εναντίον του ουκρανικού στρατού.