Ανοικτή επιστολή προς την πρόεδρο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, απέστειλε ο πατέρας της και επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, Ζαν Μαρί Λεπέν.

Ο γάλλος ακροδεξιός ηγέτης υπενθυμίζει στην κόρη του τα περιστατικά για τα οποία και η ίδια έχει κατηγορηθεί για φιλοναζισμό και φασιστικές θέσεις, με στόχο την «αποκατάσταση μίας αδικαιολόγητης ζημίας».

Η ενδοοικογενειακή διαμάχη στην γαλλική Ακροδεξιά ξέσπασε ύστερα από σχόλια του Ζαν Μαρί Λεπέν κατά εβραίου επικριτή του Εθνικού Μετώπου, όταν και αποφάνθηκε ότι «θα τους κάνουμε όλους μία φουρνιά», φράση που παραπέμπει ευθέως στο Ολοκαύτωμα των εβραίων από τους ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη συνέχεια, το ιστολόγιο του κ. Λεπέν αφαιρέθηκε από τον κεντρικό ιστότοπο του κόμματος «για λόγους νομικής προστασίας».

Ο βετεράνος ηγέτης της γαλλικής Ακροδεξιάς ζητεί να αποκατασταθεί το όνομά του και να αρθεί «η αδικία η οποία έγινε σε βάρος του», τονίζοντας ότι δεν σωπαίνει, καθώς αυτό θα τον καθιστούσε «ένοχο».

Ο Ζαν Μαρίν Λεπέν καταδικάζει την «προληπτική λογοκρισία», η οποία αρμόζει σε «ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Επισημαίνει μάλιστα στην κόρη του και πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου ότι και η ίδια έχει δεχθεί επιθέσεις για τις δηλώσεις της περί «κατοχή των δρόμων της Γαλλίας από μουσουλμάνους πιστούς», σχετικοποιώντας την γερμανική κατοχή της Γαλλίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και για συμμετοχή της σε ακροδεξιά φοιτητική χοροεσπερίδα στην Βιέννη, η οποία είχε επικριθεί ως «ναζιστική» από τους «εχθρούς μας», όπως αποκαλεί ο κ. Λεπέν τους αντιπάλους του κόμματος.

«Το βρίσκετε άραγε ορθό, μετά τα παραπάνω, να τιμωρήσετε κατ' αυτόν τον τρόπο τον ιδρυτή και επίτιμο πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου, ευρωβουλευτή εδώ και 30 χρόνια;», καταλήγει ο Ζαν Μαρί Λεπέν, ζητώντας από την κόρη του να ηγηθεί της «ιερής προσπάθειας» της γαλλικής Ακροδεξιάς να δώσει τη μάχη για το μέλλον «της Γαλλίας μας» και συμπληρώνοντας ότι αυτή θα πρέπει να είναι η μόνη της απασχόληση.