Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ συνεχίζουν και σήμερα τις έρευνες, κυρίως στη Δυτική Όχθη, για τον εντοπισμό τριών νεαρών Ισραηλινών που αγνοούνται από την Πέμπτη και οι οποίοι φέρονται να έχουν απαχθεί από Παλαιστίνιους, ανακοίνωσε ο στρατός.

Εκπρόσωπος του στρατού, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του Τύπου, σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται για απαγωγή. «Για εμάς οι τρεις νέοι αγνοούνται», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ, οι τρεις νεαροί, που σπούδαζαν σε μια γεσίβα, μια ταλμουδική σχολή, ενδέχεται να έχουν απαχθεί από Παλαιστίνιους. Όπως αναφέρεται ένας εκ των αγνοούμενων έχει και την αμερικανική υπηκοότητα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των νεαρών Ισραηλινών. Πάντως η εφημερίδα Χααρέτζ αναφέρει ότι οι δύο είναι 16 ετών και ο τρίτος 19 ετών.

Οι τρεις νεαροί εξαφανίστηκαν την Πέμπτη το βράδυ την ώρα που έκαναν ότο-στοπ κοντά στον εβραϊκό οικισμό Γκους Ετζιόν, που βρίσκεται μεταξύ των παλαιστινιακών πόλεων της Βηθλεέμ και της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη, καθώς ήθελαν να μεταβούν στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ο ισραηλινός στρατός έχει δημιουργήσει σημεία ελέγχου στην περιοχή του Γκους Ετζιόν και της Χεβρώνας και πραγματοποιεί ελέγχους στα οχήματα.

Τα δύο κεντρικά περάσματα μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας έχουν κλείσει καθώς ο στρατός φοβάται ότι οι τρεις νεαροί Ισραηλινοί ενδέχεται να μεταφερθούν στον παλαιστινιακό θύλακα.