Η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν υπολογίζεται πως υπερέβη το 50%, ή αριθμητικά τα επτά εκατομμύρια από το σύνοδο των 12 εκατ. πολιτών της χώρας που έχουν δικαίωμα ψήφου, δήλωσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής, ο Άχμαντ Γιουσούφ Νουριστάνι, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων.

Το επίπεδο συμμετοχής αυτό είναι πολύ κοντινό με εκείνο που είχε καταγραφεί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, τον Απρίλιο.

«Η συμμετοχή στις σημερινές εκλογές εκτιμάται ότι ήταν πάνω από επτά εκατομμύρια» ψηφοφόροι από τα 12 εκατ. συνολικά, ανέφερε ο Νουριστάνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στον δεύτερο γύρο, που διεξήχθη σήμερα, αναμετρήθηκαν στην κούρσα για την διαδοχή του απερχόμενου Χαμίντ Καρζάι στην προεδρία ο Αμπντουλά Αμπντουλά, πρώην υπουργός Εξωτερικών, και ο πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας Άσραφ Γάνι, αφού ουδείς εκ των δύο κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 50% συν μια ψήφο ώστε να κερδίσει από τον πρώτο γύρο της διαδικασίας.