Το NATO έδωσε χθες στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες, για τις οποίες ανέφερε πως εγείρουν υποψίες περί του ρόλου της Ρωσίας στη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στην ανατολική Ουκρανία, όπου δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και σε φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.

Εκρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας τόνισε πως οι δορυφορικές εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα απεικονίζουν άρματα μάχης να φθάνουν σ' ένα σημείο προώθησης κοντά στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία μερικές ημέρες πριν παρόμοια τεθωρακισμένα αναλάβουν δράση σε περιοχές υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών. Το από πού προήλθαν τα άρματα αμφισβητείται.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσένι Αβάκοφ υποστήριξε ότι τα τεθωρακισμένα αυτά εισήλθαν στη χώρα από τη Ρωσία. Οι αντάρτες ανέφεραν αντίθετα ότι ανήκαν στον ουκρανικό στρατό. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατά την εκτίμησή του οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία έχουν λάβει βαρύ οπλισμό και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία, ανάμεσά τους άρματα μάχης και πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών.