Μία Αμερικανίδα κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές στη Βραζιλία ότι προσπάθησαν να τη βιάσουν το βράδυ της Παρασκευής στην πολιτεία Μάτο Γκρόσο κι ενώ εκτυλισσόταν ο αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αυστραλία-Χιλή.

Η 24χρονη γυναίκα συνοδεύτηκε από αξιωματούχους της αμερικανικής πρεσβείας στη Βραζιλία σε νοσοκομείο, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας της πολιτείας αυτής.

Αφότου έγιναν ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε βιασμός, ενώ η αστυνομία περιμένει τα αποτελέσματα περαιτέρω εξετάσεων, σύμφωνα με μια δεύτερη αναφορά που συνέταξαν αξιωματούχοι ασφαλείας.

Η γυναίκα και ο σύντροφός της διέμεναν στο σπίτι κάποιου που γνώρισαν την Παρασκευή και όπως ισχυρίζεται ξύπνησε ουρλιάζοντας επειδή αντελήφθη ότι ένας άνδρας βρισκόταν επάνω της, σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας.

Οι αρχές διέταξαν έρευνα και πολλοί άνθρωποι ανακρίθηκαν σχετικά με το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη του σπιτιού, ωστόσο κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί.

Το περιστατικό αυτό καθώς και η απαγωγή ενός ξένου φοιτητή στην πόλη Ρίο ντε Τζανέιρο τον Απρίλιο, εγείρουν τις ανησυχίες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.