"Οι Έλληνες Σοσιαλιστές Κερδίζουν την Αθήνα" είναι ο τίτλος άρθρου στον ιστότοπο των Financial Times σχετικά με το δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες στην Ελλάδα.

Στο άρθρο υπογραμμίζεται η νίκη στην Αθήνα του "έλληνα συνήγορου του πολίτη Γιώργου Καμίνη".

Οι New York Times δημοσιεύουν στον ιστότοπό τους τηλεγράφημα του Associated Press στο οποίο υπογραμμίζεται ότι οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές κέρδισαν στις δημοτικές εκλογές τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας για πρώτη φορά εδώ και 24 χρόνια, επεκτείνοντας τα κέρδη τους από τον πρώτο γύρο.

Οι υποστηριζόμενοι από τους Σοσιαλιστές δημοτικοί υποψήφιοι Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης κέρδισαν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, διακόπτοντας μια σειρά από νίκες των συντηρητικών από το 1986, προσθέτει η αμερικανική εφημερίδα.

Η γαλλική Le Monde υπογραμμίζει και αυτή στον ιστότοπό της τη νίκη για πρώτη φορά εδώ και 24 χρόνια του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα, αλλά επισημαίνει και τη μεγάλη αποχή άνω του 50% των ψηφοφόρων.

Το σοσιαλιστικό κόμμα του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, υπό την πίεση του ΔΝΤ και της ΕΕ για να ενισχύσει τα μέτρα λιτότητας, κέρδισε με μικρό προβάδισμα το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο οποίος σηματοδοτήθηκε από μια αποχή ρεκόρ άνω του 50% των ψηφοφόρων, σημειώνει η Le Monde στον ιστότοπό της, όπου δημοσιεύει φωτογραφία του Γιώργου Καμίνη μετά τη νίκη.