Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 279 «τρομοκράτες» τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ ετοιμάζουν αντεπίθεση για να σταματήσουν την προέλαση των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι δυνάμεις της Βαγδάτης «ανέλαβαν πρωτοβουλία», διαβεβαίωσε ο αντιστράτηγος Κάσεμ Ατα, αρμόδιος για θέματα ασφαλείας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι, σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας δημοσιεύουν τακτικά απολογισμούς από τις επιχειρήσεις τους κατά των ανταρτών με τις απώλειες στις τάξεις του εχθρού να είναι πάντα μεγάλες, ενώ οι δικές τους είναι πάντα μικρές. Ωστόσο τα στοιχεία αυτά είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε άρχισαν την περασμένη εβδομάδα μια πολύ μεγάλη επιχείρηση στο Ιράκ με την υποστήριξη των οπαδών του έκπτωτου καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν.

Σε διάστημα τριών ημερών --την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη-- κυρίευσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Ιράκ, τη Μοσούλη και την επαρχία της Νινευί (βόρεια), το Τικρίτ και άλλες περιοχές της επαρχίας Σαλαχεντίν, καθώς και περιοχές της επαρχίας Ντιγιάλα (ανατολικά) και του Κιρκούκ (βόρεια).

Οι δυνάμεις ασφαλείας, που υποστηρίζονται από μαχητές φυλών αρχίζουν να εμφανίζονται δυναμικές. Χθες ανέκτησαν τον έλεγχο των πόλεων Ισάκι και Μουατάσαμ στην επαρχία Σαλαχεντίν, όχι μακριά από τη Βαγδάτη.

TAGS