Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη χθεσινή επίθεση ενόπλων ισλαμιστών κατά της παραλιακής πόλης Μπεκετόνι, στην Κένυα, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

"Εχουμε περισυλλέξει 26 πτώματα και τα έχουμε μεταφέρει στο νεκροτομείο, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται", δήλωσε ο Μπένσον Μαϊζόρι, αντικυβερνήτης της επαρχίας Λαμού.

Περί τους πενήντα ένοπλοι εισέβαλαν χθες το βράδυ βαριά οπλισμένοι στην πόλη, κρατώντας σημαίες των σεμπάμπ. Η επίθεση διήρκεσε μέχρι αργά τη νύκτα. Πολλά κτίρια, ξενοδοχεία, εστιατόρια, τράπεζες και κυβερνητικά κτίρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η πόλη Μπεκετόνι βρίσκεται στην ηπειρωτική Κένυα , σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του νησιού Λαμού, δημοφιλούς τουριστικού προορισμού. Η Παλιά Πόλη του Λαμού έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Εκπρόσωπος του στρατού της Κένυας περιέγραψε πώς οι ένοπλοι εισέβαλαν στην πόλη φωνάζοντας "Ο Θεός είναι μεγάλος", αινφιδιάζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των ανθρώπων στο δρόμο, την ώρα που τα μπαρ και τα καφέ ήταν γεμάτα από πελάτες που παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα του Mundial.

Oι ένοπλοι προσπάθησαν να καταλάβουν αστυνομικό τμήμα , αλλά απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.Τουλάχιστον 26 νεκροί

 

TAGS