current views are: 1

16 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση09:50

Βγήκε από το κώμα ο Σουμάχερ – Μεταφέρθηκε στη Λωζάνη

Δεν είναι πλέον σε κώμα ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της οικογένειάς του.

Δημοσίευση 09:50’
αρθρο-newpost

Δεν είναι πλέον σε κώμα ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της οικογένειάς του.

Δεν είναι πλέον σε κώμα ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σουμάχερ αναχώρησε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία, ύστερα από περίπου 6 μήνες νοσηλείας, και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομειακό Κέντρο του Βο (CHUV) που βρίσκεται στη Λωζάνη. Να σημειωθεί πως ο πιλότος της Formula 1 ζει στην Ελβετία, στο Γκλαν, μια μικρή πόλη ανάμεσα στη Γενεύη και τη Λωζάνη, στις όχθες της λίμνης Λεμάν.

«Το CHUV ανέλαβε σήμερα το πρωί τον κ. Σουμάχερ», δήλωσε ο εκπρόσωπος τους νοσοκομείου Ντάρσι Κρίστεν.

«Η οικογένειά του είναι μαζί του, σε ένα χώρο που έχει διευθετηθεί ειδικά για να διαφυλαχθεί η ιδιωτικότητά του και να διασφαλισθεί ότι λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα», διευκρίνισε.

«Όπως και για κάθε ασθενή μας, επιθυμούμε να σεβασθούμε το ιατρικό απόρρητο και την ιδιωτική σφαίρα της οικογένειας», πρόσθεσε.

Ωστόσο, στην ανακοίνωσή της η Ζαμπίνε Κεμ δεν ανέφερε καμία παραπάνω λεπτομέρεια για την κατάσταση της υγείας του, ούτε για τον τόπο όπου ο Σουμάχερ θα συνεχίσει τη «μακρά φάση της αποκατάστασης». 

Η οικογένειά του επτά φορές πρωταθλητή της Formula 1 ευχαρίστησε όλους τους γιατρούς, τους ανθρώπους του νοσοκομείου αλλά και τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό του Σούμι. Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που παραμένουν απαισιόδοξοι για την έκβαση της υγείας του.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ζαμπίνε Κεμ: 

«Ο Μίκαελ Σουμάχερ βγήκε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ για να συνεχίσει τη μακρά περίοδο αποκατάστασής του. Δεν βρίσκεται πλέον σε κώμα. Η οικογένειά του θα ήθελε να ευχαριστήσει τους θεράποντες ιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό, που έκαναν εξαιρετική δουλειά τους τελευταίους μήνες. Επίσης ευχαριστεί όλους όσοι έστειλαν τις ευχές τους στον Μίκαελ για καλή ανάρρωση και σίγουρα τον βοήθησαν. Για το μέλλον, ζητάμε την κατανόησή σας προκειμένου η αποκατάστασή του να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος Σουμάχερ χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις, στις 29 Δεκεμβρίου.

Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, έπασχε από σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις. Αφού έπεσε σε τεχνητό κώμα, τέθηκε στις 30 Ιανουαρίου σε φάση αφύπνισης, η οποία έγκειται στη σταδιακή μείωση των καταπραϋντικών φαρμάκων που του χορηγούνται, μια πολύ μακρά διαδικασία.


σχετικα αρθρα