Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο εμφύλιος στη Συρία, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν τις πλέον φονικές μεθόδους στην προσπάθεια τους να κερδίσουν όλο και περισσότερο έδαφος στις περιοχές που οι αντάρτες δραστηριοποιούνται.

Στην πόλη Χαλέπι, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους – ανάμεσα τους και παιδιά- ενώ δικάδες τραυματίστηκαν, όταν ελικόπτερα του στρατού έριξαν δύο βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά εναντίων τεσσάρων περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, όπως αναφέρει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ελικόπτερα έριξαν σήμερα δύο βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά στη συνοικία Αλ Σούκαρι και σύμφωνα με ένα πρώτο απολογισμό, υπάρχουν τουλάχιστον 21 νεκροί, ανάμεσα τους παιδιά, καθώς και δεκάδες τραυματίες», αναφέρει η ΜΚΟ που έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από την επίθεση.

Το πρώτο βαρέλι με τα εκρηκτικά έσπειρε το χάος, με τους κατοίκους και τους διασώστες να τρέχουν για να απομακρύνουν τα θύματα από το σημείο της επίθεσης. Ωστόσο μερικά λεπτά αργότερα η ρίψη ενός δεύτερου βαρελιού στο ίδιο σημείο, την ώρα που οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο αυτό, αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων.

Παράλληλα στην Ασραφίγια, μια συνοικία που ελέγχουν οι αντάρτες στα βόρεια της πόλης, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από αντίστοιχη επίθεση.

Από τον Δεκέμβριο ο συριακός στρατός εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον συνοικιών που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι, με αποτέλεσμα 2.000 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις με βόμβες βαρέλια στην επαρχία, εκ των οποίων το ένα τέταρτο είναι παιδιά.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε επίσης ότι 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά, σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα όταν αντάρτες βομβάρδισαν την πόλη Τζισρ αλ-Σουγούρ, μια από τις λίγες περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.