Ανησυχία προκάλεσε στην Ινδία το γεγονός της νοσηλείας ενός παγκοσμίως διάσημου ινδού γκουρού. Πλήθος πιστών έσπευσαν στην Ινδία αγωνιώντας για την πορεία της υγείας του, αφού τον θεωρούν τον δικό τους Θεό.

Ο Σάι Μπάμπα, 85 ετών που λατρεύεται από περίπου 10 εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο, νοσηλεύεται για καρδιακά προβλήματα, νεφρική ανεπάρκεια και πνευμονική συμφόρηση.

Ανήσυχοι εκατοντάδες οπαδοί του συνέρευσαν στην πόλη Πουταπάρτι, όπου πολλοί αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στα πεζοδρόμια εξαιτίας της έλλειψης δωματίων στα ξενοδοχεία της πόλης, ενώ δε σταμάτησαν στιγμή να προσεύχονται για να γίνει καλά.

Τα μαγαζιά, τα ξενοδοχεία και τα γραφεία σε όλη την πόλη παραμένουν κλειστά τις τρεις τελευταίες ημέρες σε ένδειξη σεβασμού προς τον Μπάμπα, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο εδώ και μία εβδομάδα.

"Ο ίδιος έχει πει ότι θα ζήσει μέχρι τα 96. Δεν μπορεί να κάνει λάθος", διαβεβαίωσε ο Πούτα Ρανγκάια, 43 ετών, εθελοντής σε μία από τις πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις του Μπάμπα.

Οι οπαδοί του Σάι Μπάμπα πιστεύουν ότι ο γκουρού έχει υπερφυσικές ικανότητες, όπως να γιατρεύει ασθένειες σε τελικό στάδιο και να θυμάται τις προηγούμενες ζωές του.

Ανάμεσα στους οπαδούς του είναι και πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Ινδίας, ενώ ο αριθμός των πιστών του εκτιμάται στα 10 εκατομμύρια σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο Σάι Μπάμπα ισχυρίζεται ότι είναι η μετενσάρκωση του Σάι Μπάμπα ντε Σίρντι, ενός αγίου των ινδουιστών που πέθανε το 1918.

TAGS