Το μεγαλύτερο διυλιστήριο του Ιράκ στο Μπαϊτζί έκλεισε προσωρινά και απομακρύνθηκε ξένο προσωπικό από αυτό, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. 

Οι ίδιοι βεβαίωσαν ωστόσο ότι το ντόπιο προσωπικό παραμένει στο διυλιστήριο και ότι ο στρατός εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.

Η λειτουργία του διυλιστηρίου διεκόπη κατά την διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την περασμένη εβδομάδα την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη, και άλλες σουνιτικές ένοπλες οργανώσεις προήλασαν στην πόλη Μπαϊτζί και περικύκλωσαν το διυλιστήριό της.

«Λόγω των πρόσφατων επιθέσεων από μαχητές με οβίδες, η διοίκηση του διυλιστηρίου αποφάσισε να απομακρύνει τους ξένους εργαζομένους για την ασφάλειά τους και επίσης να κλείσει εντελώς τις παραγωγικές μονάδες ώστε να αποφύγει την εκτεταμένη βλάβη που θα μπορούσε να προκληθεί», δήλωσε ένας αρχιμηχανικός του διυλιστηρίου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα φυσικού αερίου, βενζίνης και κηροζίνης για την κάλυψη της εσωτερικής ζήτησης για περισσότερο από έναν μήνα.