current views are: 1

17 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση19:29

Ιράκ: Η Σαουδική Αραβία στηρίζει τρομοκράτες

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράκ σχετικά με την προέλαση των τζιχανιστών του ΙΚΙΛ προς τη Βαγδάτη. 

Δημοσίευση 19:29’
αρθρο-newpost

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράκ σχετικά με την προέλαση των τζιχανιστών του ΙΚΙΛ προς τη Βαγδάτη. 

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράκ σχετικά με την προέλαση των τζιχανιστών του ΙΚΙΛ προς τη Βαγδάτη

Η κυβέρνηση του Ιράκ κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία ότι υποστηρίζει οικονομικά τις οργανώσεις των εξεγερμένων και ότι έχει ταχθεί με το μέρος της «τρομοκρατίας».

Πρόσφατες δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας «δείχνουν πως τάσσεται με το μέρος της τρομοκρατίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μαλίκι.

«Την θεωρούμε (τη Σαουδική Αραβία) υπεύθυνη για την οικονομική και την ηθική βοήθεια που δέχονται οι οργανώσεις (των εξεγερμένων», συνεχίζει το κείμενο.

Σύμφωνα με το γραφείο του Μαλίκι, το σουνιτικό βασίλειο πρέπει επίσης «να θεωρηθεί υπεύθυνο για τα επικίνδυνα εγκλήματα που διαπράττονται απ’ αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Η Σαουδική Αραβία είχε ήδη κατηγορήσει ανοικτά χθες, Δευτέρα, τον ιρακινό πρωθυπουργό, ο οποίος είναι σιίτης, ότι οδήγησε το Ιράκ στη χείλος της αβύσσου εφαρμόζοντας μια πολιτική αποκλεισμού των σουνιτών και είχε ζητήσει να σχηματισθεί κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης.

Ο Μαλίκι είχε ήδη από το Μάρτιο κατηγορήσει τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ότι στηρίζουν την τρομοκρατία στο Ιράκ.


σχετικα αρθρα