Η παραγωγή στις πετρελαιοπηγές των περιοχών της ανατολικής Λιβύης, που ελέγχονται από τους εξεγερμένους, σταμάτησε αφότου οι πετρελαιοπηγές αυτές δέχθηκαν τις επιθέσεις των δυνάμεων της κυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι.

Πρόκειται για τις πετρελαιοπηγές των οάσεων της Μίσλα και της Ουάχα, που σφυροκοπήθηκαν από το πυροβολικό του Μουάμαρ Καντάφι και χθες Τρίτη και σήμερα.

"Μόνον απ' αυτές τις πετρελαιοπηγές έρεε το πετρέλαιο προς το Τομπρούκ, όμως μετά τις επιθέσεις από τις δυνάμεις του Καντάφι η άντληση πετρελαίου έχει πλέον σταματήσει", τόνισε ο εκπρόσωπος των εξεγερμένων, Χαφίζ Γόγκα, μιλώντας στο Ρόιτερς.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ένα δεξαμενόπλοιο κατέπλευσε σήμερα σε έναν τερματικό σταθμό κοντά στην πόλη Τομπρούκ, στα ανατολικά της Λιβύης, για να παραλάβει το πρώτο φορτίο αργού πετρελαίου από τις ζώνες που είναι υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων.

Το δεξαμενόπλοιο, με σημαία Λιβερίας και ιδιοκτησίας μίας εταιρείας με έδρα την Ελλάδα, φόρτωσε πετρέλαιο σήμερα το απόγευμα και απέπλευσε από τον τερματικό προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το τάνκερ είχε φτάσει χθες Τρίτη στις ακτές της ανατολική Λιβύης για να παραλάβει το πρώτο φορτίο αργού πετρελαίου από τις αρχές Μαρτίου οπότε σταμάτησαν οι εξαγωγές από τη χώρα εξαιτίας της κρίσης.