Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε μια περιοχή της πόλης Νταματάρου στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου πολλοί άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν έναν από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που διεξάγονται στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας ανέφερε πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας στο πρακτορείο Ρόιτερς. 

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει ακόμα σαφές πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την έκρηξη ή αν υπάρχουν νεκροί. Αξιωματούχος της αστυνομίας επιβεβαίωσε την «επίθεση», ωστόσο αρνήθηκε να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες.

Αρκετά οχήματα με ανοικτή καρότσα μετέφεραν την Τρίτη πληθώρα τραυματιών.

Η πόλη Νταματάρου είναι η πρωτεύουσα του πολιτείας Γιόμπε μιας περιοχής που έχει καταστραφεί από τις πολλαπλές επιθέσεις της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. 

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις πολιτών για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, εκφράζοντας φόβους για πιθανές βομβιστικές επιθέσεις. Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους από το 2009 όταν και ξεκίνησε η εξέγερσή της με στόχο τη δημιουργία ενός σκληρού ισλαμικού κράτους στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.