Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ενημέρωσε την Τετάρτη τους ηγέτες του κογκρέσου σχετικά με την κατάσταση στο Ιράκ και ενώ παρέθεσε τις επιλογές για την «ενίσχυση της ασφάλειας» στη χώρα, η οποία βρίσκεται εν μέσω κρίσης, αφού δέχεται τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλες επιθέσεις από αντάρτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

«Ο πρόεδρος ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της απειλής που προβάλει το ΙΚΙΛ, προτρέποντας τους ηγέτες του Ιράκ να συνεργαστούν για την ενότητα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, μετά από τη συνάντηση στο «Οβάλ Γραφείο» που διήρκησε περίπου 1 ώρα.

«Επίσης ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειές μας με τις οποίες θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε την ικανότητα των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ ώστε να αντιμετωπίσει την απειλή από το ΙΚΙΛ, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών για την ενίσχυση της ασφάλειας». Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο Ομπάμα ζήτησε τις απόψεις των ηγετών του κογκρέσου και δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις μαζί τους επί του θέματος.