Τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνιση της κόρης τους, Μαντλίν, οι γονείς, Κέιτ και Τζέρι ΜακΚαν, υπέγραψαν συμφωνία για τη συγγραφή βιβλίου.

Το βιβλίο με τίτλο Μαντλίν θα υπογράφουν και οι δύο γονείς και πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Publisher Transworld στα βιβλιοπωλεία στις 28 Απριλίου του 2011, περίπου τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνιση.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι τα έσοδα θα διατεθούν στο ταμείο για την ανεύρεση της μικρής, το οποίο έχει μείνει σχεδόν χωρίς χρηματοδότηση.

«Ο λόγος που θα γραφτεί αυτό το βιβλίο είναι απλός: να κάνω μια καταγραφή της πραγματικότητας» δήλωσε η 42χρονη Κέιτ ΜακΚαν.

«Η έκδοση αυτού του βιβλίου ήταν μια δύσκολη απόφαση και την λάβαμε μετά από πολύ σκέψη και με βαριά καρδιά» πρόσθεσε η μητέρα της Μαντλίν.

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από το υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν, στο θέρετρο Πράια ντα Λους, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, στις 3 Μαΐου 2007, λίγες ημέρες προτού γιορτάσει τα τέταρτα γενέθλιά της.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον, κυρίως αφότου η πορτογαλική αστυνομία χαρακτήρισε «ύποπτους» τους γονείς του παιδιού, ενώ η εξαφάνισή της έχει συνδεθεί και με κύκλωμα παιδοφιλίας.