Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, αναφερόμενη στην επιστολή του Μουαμάρ Καντάφι, στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης "ξέρει τι πρέπει να κάνει" συνεχίζοντας ότι "πρέπει να πάρει μια απόφαση για την αποχώρησή του από την εξουσία και για την αναχώρησή του από τη Λιβύη".

Απαντώντας ουσιαστικά στα σημεία της επιστολής που είχε αποστείλει νωρίτερα ο Μουαμάρ Καντάφι στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, η κ.Κλίντον, επέμεινε στη θέση, ότι θα πρέπει το καθεστώς της Λιβύης να τηρήσει την κατάπαυση του πυρός που ζητά το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και να αποσύρει τις στρατιωτικές του δυνάμεις από τις πόλεις που έχει καταλάβει το χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει.

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει από τον Μουάμαρ Καντάφι πράξεις και όχι λόγια, σε απάντηση του μηνύματος του Λίβυου ηγέτη μετά την απόσυρση των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών από τη Λιβύη.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξε μια επιστολή, προφανώς δεν είναι η πρώτη", είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνει ενώ ταξίδευε με το προεδρικό αεςροσκάφος Air Force One, που μετέφερε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στη Φιλαδέλφεια, για μια σύνοδο με θέμα την οικονομία.

Χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενο του μηνύματος, ο κ. Κάρνει υπενθύμισε ότι ο Ομπάμα έλεγε εδώ και εβδομάδες ότι μια εκεχειρία στη Λιβύη θα εξαρτηθεί από "πράξεις και όχι λόγια, αλλά και από τον τερματισμό της βίας" .

"Τα λόγια δεν είναι το ίδιο πράγμα με τις πράξεις", τόνισε ο εκπρόσωπος, του Λευκού Οίκου.

O ΓΓ του ΟΗΕ ζητά από το ΝΑΤΟ να θέσει τέλος στους θανάτους αμάχων

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν ζήτησε άμεσο τέλος στους "αδιάκριτους" βομβαρδισμούς κατά αμάχων στη Λιβύη αναφέρει το πρακτορείο RT.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού ζήτησε την πλήρη πρόσβαση σε όλα τα σημεία της χώρας για τις ομάδφες που θα προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, εκφράζοντας, παράλληλα, την ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί στο βορειοαφρικανικό κράτος.

Βρετανικά αεροσκάφη έπληξαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Η κυβέρνηση του καθεστώτος Καντάφι, όπως κατήγγειλε την Τετάρτη, επλήγησαν από βρετανικά αεροσκάφη, οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή Σαρίρ, από τις σημαντικότερες της χώρας, με αποτέλεσμα την ανάφλεξη και την καταστροφή ενός κεντρικού αγωγού, που συνέδεε τις δεξαμενές με ένα από τα λιμάνια της Λιβύης στη Μεσόγειο θάλασσα, από όπου και γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε τάνκερς.

"Τα βρετανικά αεροσκάφη επιτέθηκαν με πυραύλους και βόμβες κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο Σαρίρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρείς φύλακες του συγκροτήματος, ενώ τραυματίστηκαν και αρκετοί εργαζόμενοι ", δήλωσε από την Τρίπολη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κχαλέντ Καίμ, στους εκπροσώπους του τύπου.