Αρχίζει την Παρασκευή στο εφετείο του Μιλάνου η νέα δίκη σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπιγκέιτ».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πρωτοβάθμια ετυμηγορία της ιταλικής δικαιοσύνης, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε καταδικασθεί σε επτά χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση εξουσίας και προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία.

Η όλη υπόθεση αφορά την Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, η οποία, σύμφωνα με τους δικαστικούς του Μιλάνου, όταν ήταν ανήλικη, συναναστρεφόταν επί πληρωμή τον «μίστερ τιβί».

Υπενθυμίζεται ότι ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής του κόμματος «Forza Italia», μετά την καταδίκη για φοροδιαφυγή σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, δεν διαθέτει πλέον βουλευτική ασυλία.

Ο Μπερλουσκόνι την περίοδο αυτή προσφέρει «δωδεκάμηνη υποχρεωτική κοινωφελή εργασία» σε κέντρο στήριξης και θεραπείας υπερηλίκων έξω από το Μιλάνο. Αν όμως η καταδίκη σε επτά χρόνια φυλάκισης για το Ρούμπιγκεϊτ επιβεβαιωθεί τόσο από το εφετείο όσο και από τον ιταλικό Άρειο Πάγο, τότε ο κ. Μπερλουσκόνι θα πρέπει να εκτίσει υποχρεωτικά την νέα ποινή ή σε σωφρονιστικό ίδρυμα ή σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Στις δικάσιμους της έφεσης είναι πολύ πιθανό οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι να ζητήσουν την κλήτευση νέων μαρτύρων.