Η βουλγαρική κυβέρνηση πρότεινε τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα ως υποψήφια για το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, με θητεία από 1 Ιανουαρίου 2017 έως 31 Δεκεμβρίου 2021.

Όσοι εξελέγησαν στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ είναι πρόσωπα με αδιαμφισβήτητο κύρος και σταθερή διπλωματική εμπειρία. Το μεγάλο κύρος που απέκτησε η Ιρίνα Μπόκοβα ως Γενική Διευθύντρια της UNESCΟ δίνει στη Βουλγαρία όλους τους λόγους να την προτείνει για Γενική Γραμματέα του ΟΗΕ, τονίζεται σε ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Τα σχόλια των κρατών-μελών της UNESCO για το έργο της είναι πολύ θετικά και αυτή ήταν η βάση για την εκλογή της για δεύτερη θητεία στη θέση της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η Ίρινα Μπόκοβα έχει εξαιρετικά πλούσια επαγγελματική εμπειρία με αποδεδειγμένη ικανότητα στη σφαίρα της πολυμερούς διπλωματίας και διεθνών οργανισμών (ΟΗΕ, UNESCO, ΟΑΣΕ και Διεθνής Οργανισμός Φραγκοφωνίας).

Η βουλγαρική κυβέρνηση ανέθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας το συντονισμό της εκστρατείας, με στόχο τη στήριξη της βουλγαρικής υποψηφιότητας από μέλη του ΟΗΕ.

TAGS